Een overzicht van de activiteiten van het jeugdwerk:
Catechese
Tienerkerk
Kinderkerk
Themadienst
Schooldienst

Catechese

Het catecheseteam wil helpen bij de geloofsopvoeding van de jongeren. Er zijn 5 verschillende groepen voor de leeftijd van 7 tot ongeveer 25 jaar. Bij jongeren in de basisschoolleeftijd proberen we vooral kennis over geloof en kerk over te brengen. Onderwerpen zijn dan: doop, belijdenis, avondmaal, kerk, kerkdienst en bijbelkennis. Bij de oudere leeftijd verschuift dit meer naar discussie over geloof in het dagelijks leven met onderwerpen als schepping, geweld, tolerantie, houvast in het geloof en belijdenis. We proberen dit te brengen op een manier die de jongeren aanspreekt.

Tienerkerk

Regelmatig is er een speciale tienerdienst. Deze is gericht op tieners van 12 tot ongeveer 18 jaar. Iedereen is welkom, lid van de kerk of niet. De tienerdienst (of jeugdkerk) is op zondagmorgen, gelijktijdig met een gewone kerkdienst. Meestal komen er zo rond de 5 jongeren.
De leiding bestaat uit enkele enthousiaste gemeenteleden die zich hier bij toerbeurt voor inzetten.
Meestal is het thema iets actueels, waarbij de link gelegd wordt naar een stukje uit de bijbel.
Bijvoorbeeld: Heibel in de bijbel; er komt heel vaak geweld voor in Bijbelverhalen en hierop kun je dan verder gaan met het geweld in de wereld waar je nu mee te maken hebt.
Wat de jongeren trekt om naar de tienerdienst te komen is, dat het is er niet zo saai is als in de kerk, je kunt met elkaar praten, tussendoor drink je iets en als je iets later dan 10:00 uur bent is niet zo erg. Het sluit meer aan op de belevingswereld van jongeren.

H.P. Verweij
Mail: scriba [at] pkn-serooskerke.nl

Kinderkerk TOV

Facebook Kinderkerk TOV

Het nieuwe programma voor Kinderkerk TOV is bekend! Ook in 2018 gaan we weer ons best doen om een aantal leuke en leerzame momenten aan de kinderen aan te bieden. Vanwege het feit dat tijdens de kindernevendienst het aantal kinderen erg minimaal was, zijn we vanaf 2017 gestart met een nieuwe formule; Kinderkerk TOV. Ongeveer eens per maand bieden we de kinderen een programma aan tijdens de kerkdienst. We beginnen of eindigen in de kerk. Het positieve van deze opzet is dat we meer tijd hebben om met de kinderen bezig te zijn. Daarnaast het feit dat we een grotere groep hebben; bijna alle kinderen die bij de kerk ingeschreven staan, doen mee. Voor 2018 zijn de volgende zondagen gepland: 04 februari, 04 maart, 01 april (Pasen), 20 mei (Pinksteren), 01 juli, 16 september, 07 oktober, 18 november en 25 december (kerst).
De deelnemende kinderen krijgen vooraf een mailtje met een herinnering en de vraag of ze willen laten weten of ze erbij zijn. Dit, omdat we het programma daarop af kunnen stemmen (aantal kinderen bij een spel of inkoop van knutselmaterialen). Heeft u kleinkinderen die eens mee willen doen? Leuk, maar stuur dan svp vooraf een berichtje aan de leiding van de Kinderkerk TOV (lvdstoep [at] zeelandnet.nl of peca [at] zeelandnet.nl)

Carolien van de Kreeke
Mail: peca [at] zeelandnet.nl

Themadiensten

Deze zijn ongeveer 4 x per jaar. Het doel van deze speciale kerkdiensten is om er een dienst van te maken, die aantrekkelijker is vooral voor de jongeren, maar die ook nog voor ouderen iets te bieden heeft. Deze combinatie is vaak moeilijk, want het is of leuk voor de jeugd en de ouderen vinden het te modern, of het is toch weer teveel op de ouderen gericht. Het wordt dus meestal een dienst voor jongeren. Deze diensten worden voorbereid door een werkgroepje waar o.a. de dominee en een jeugdouderling in zit. Er wordt een thema bedacht, wie of wat vragen we erbij, bijv. een koor of muziekgroep. Daarna volgt de uitwerking.

Enkele thema's van het laatste jaar zijn:
- Ga voor Go(u)d; Wie of wat is er belangrijk in jouw leven?
- www.contact-met-god.nl; Hoe kun je in deze moderne tijd nog communiceren met elkaar of met God?
- Where is the Love?; N.a.v. een lied van de popgroep Black Eyed Peas vraag je jezelf af: Waar is de liefde in deze wereld?

Schooldienst

Elk jaar is er een schooldienst, waar naast de dominee, ook de leerkrachten en kinderen van de basisschool aan meedoen. Het is meestal een vrolijke en gezellige kerkdienst n.a.v. een thema dat in de school behandeld wordt.